måndag 6 juli 2009

RSS

Igentligen är det här inget annat än ett försök att upptäcka nya tekniker. Det kommer ju mycket nu kan man säga. I mitt yrke som utvecklare inom "embedded systems" blir man lätt lite insnöad på elektroniken, och då är det lätt att hetare tekniker drar ifrån.

Det hela började med att jag experimenterade en del med RSS-feeds. Feeds är ju som sagt inte något nytt, men jag har inte riktigt intresserat mig för deras existens mer än att jag lagt till en eller annan i min browser för att följa nyheter där. Det är väl gott och väl. Men så provade jag att lägga till feeds i outlook, och se vilken skillnad det blev!!!

Helt seriöst... jag trodde nog inte att rss-läsarens utformning skulle ha så stor inverkan på informationsflödet. Effektivitetsskillnaden i att kunna se vilka feeds man läst och inte är enorm. Jag tänkte genast att det här kanske är en bra metod att använda i utvecklingsgruppen på jobbet, så jag slängde upp en RSS-kanal på samma webserver som vi har vår wiki och länkar nu alla feeds till sidor på wikin. Det funkar huur bra som helst!

Nu slipper medlemmarna i min grupp aktivt gå in och kolla om det finns uppdateringar de borde ta del av på wikin, det kommer de se i outlook! Tyvärr saknar jag något bra linuxbaserat verktyg för att publicera rss-kanalen. Gör det manuellt än så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar